HEALTHNIC

Healthnic: Healthy and ethnic diet for inclusion
Numer projektu: 2017-1-EL01-KA204-036253
Czas realizacji: 01.09.2017 – 31.08.2019

Opis projektu

Healthnic ma za zadanie poprawić i rozszerzyć świadomość w zakresie nawyków żywieniowych wśród imigrantów i bezrobotnych. Głównym celem projektu jest promowanie zdrowych nawyków żywieniowych, koncentrując się na eliminacji ubogiej diety i dodaniu wartości odżywczej do żywności. Projekt pozwala uzyskać taką wiedzę przy pomocy specjalistów m.in. z dziedziny socjologii żywności, żywienia, gastronomii i rozwoju osobistego. Dzięki zwiększonej świadomości żywnościowej, uczestnicy będą w stanie poprawnie wybierać sposób odżywiania.

Projekt adresowany jest do imigrantów, uchodźców i osób długotrwale bezrobotnych, którzy chcą zbadać wartość tradycji żywnościowych i zdobyć podstawowe umiejętności wzmacniając poczucie własnej wartości.

Projekt skierowany jest również do pracowników, którzy chcą być przeszkoleni w zakresie nowej metodologii związanej z kulturą żywności i cyfrowej metody opowiadania, aby móc lepiej wykształcić imigrantów, uchodźców lub bezrobotnych.
Następujące rezultaty zostaną utworzone i wdrożone do końca projektu:

  • Edukacyjna e-platforma
  • Przewodnik metodologiczny do warsztatów „Healthnic Diet”
  • Zestaw narzędzi do warsztatów „Healthnic Diet”

Strona projektu: healthnic.eu

Partnerzy

Vardakeios School of indigent children –Ermoupoli, Grecja (koordynator)
INSTITUTE OF TECHNOLOGY TRALEE –Tralle, Irlandia
Diciannove Società Cooperativa – Genova, Włochy
MERSEYSIDE REFUGEE SUPPORT NETWORK – Liverpool, Wielka Brytania
Danmar Computers sp z o.o. – Rzeszów, Polska

Ten projekt został zrealizowany przy wsparciu finansowym Komisji Europejskiej. Projekt lub publikacja odzwierciedlają jedynie stanowisko ich autora i Komisja Europejska nie ponosi odpowiedzialności za umieszczoną w nich zawartość merytoryczną.