W siedzibie naszej firmy w dniach 31 stycznia i 1 lutego 2018 r. odbyło się czwarte spotkanie partnerów projektu „Floury Food Safety”, poświęconego zagadnieniom produkcji żywności, w tym w szczególności produktom wyrabianym z mąki. W pierwszym dniu spotkania Partnerzy omawiali zagadnienia związane z bieżącą realizacją projektu, w tym zaprezentowali wstępne wersje kursów dedykowanych grupie docelowej projektu (osobom w wieku 20-29 lat, które pracują lub są zainteresowane podjęciem pracy w sektorze przetwórstwa maki). W drugim dniu spotkania, Partnerzy uczestniczyli w wizycie studyjnej na Wydziale Zarządzania Politechniki Rzeszowskiej. Prezentację pod tytułem „Innowacje w ochronie zdrowia publicznego poprzez zapewnienie jakości i bezpieczeństwa w sektorze produkcji żywności” wygłosił dr inż. Bożydar Ziółkowski. Kolejnym punktem spotkania była wizyta w cukierni „Na Miodowej – Orłowski Julian, Rak Kazimierz”, gdzie Goście mieli możliwość zapoznania się z produkcją wyrobów cukierniczych. Partnerzy, oprócz bardzo ciekawego programu spotkania mieli również okazję do degustacji lokalnych potraw, szczególnie tych wytwarzanych przy użyciu mąki.
FFS – Czwarte spotkanie partnerów w ramach projektu Floury Food Safety
Ten projekt został zrealizowany przy wsparciu finansowym Komisji Europejskiej. Projekt lub publikacja odzwierciedlają jedynie stanowisko ich autora i Komisja Europejska nie ponosi odpowiedzialności za umieszczoną w nich zawartość merytoryczną.